سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کیمیا

مراحل ازدواج موفق(قسمت هفتم) : عشق چیست؟؟؟!!!

((به رابطه ای که در آن سه عامل میل ، صمیمیت وتعهد وجود داشته باشد عشق گویند.

تعریف فوق با اکثر تعاریفی که ما تاحالا از عشق داشته ایم متفاوت است .!!!!

به تعریف خوب دقت کنید:

اولاً باید آن سه عامل دریک رابطه باشد یعنی اگردر رابطه یکطرفه وفقط ازطرف یک نفر هرسه عامل هم وجود داشته باشدفایده ای ندارد، نشانه خطراست و به شکست خواهد انجامید.ثانیاً هرسه عامل باید وجود داشته باشد تا بتوان به آن عشق گفت زیرا در بسیاری از روابط دوطرفه هم هر سه عامل باهم نیستند. ))

برای مطالعه انواع عشق به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمائید.

و

برای دریافت پاسخ دو سئوال زیرنیز قسمت ادامه مطلب را مطالعه فر مائید:

چرا به رابطه با کسانی ادامه می دهیم که می دانیم برای ما مناسب نیستند؟

چرا همیشه وبه تکرار از افراد خاصی خوشمان می آید؟


عشق از سه بخش یا سه قسمت بوجود  آمده است :

الف) میل (عامل هیجانی عشق )

ب) صمیمیت(عامل رفتاری عشق )

ج) تعهد(عامل شناختی عشق )

میل: به انگیزه هایی اشاره دارد که به عشق رهنمون می شوند انگیزه هایی مانند جذابیت ، مسائل جنسی  وهیجانهایی مانند آرزو، شرم ، تحسین واشتیاق را  نیز در بر می گیرد.

صمیمیت:

به رفتارهایی اطلاق می شود که نزدیکی عاطفی را افزایش می دهد. مانند حمایت ودرک متقابل ، ارتباط گرفتن وسهیم کردن خود ، فعالیتها وداراییهایمان با دیگری است.

تعهد:

تعهد به دو گونه تصمیم بازمی گردد ابتدا تصمیم کوتاه مدتی مبنی بر اینکه آیا آنچه که هست را عشق بنامیم یا نه ودوم تصمیم بلند مدتی مبنی بر اینکه آیا برای حفظ آن عشق به سوی آینده ای قابل پیش بینی تلاش کنیم یا نه .

هشت نوع عشق وجود دارد:

1-      فقدان عشق

در این رابطه هیچ یک از عناصرعشق (میل – صمیمیت – تعهد)حضور ندارد.این رابطه را در زندگی روزانه با مردم عادی داریم . اگر احساستان درباره شریک زندگی تان از این نوع باشد می توان گفت که رابطه تان در معرض خطر است .

2-      عشق دوستانه

این احساس زمانی  دست می دهد که میل وتعهد به مقدار کم وجود دارد یا احتمالاً وجود نداشته باشد اما صمیمیت در حد بالایی حضور دارد. این احساس را معمولاً در رابطه با دوستان صمیمی داریم .

3-      عشق شهوانی

میل در این عشق بیشتر حضور دارد . هیجانات ومیل زیادی در این رابطه وجود دارد اما صمیمیت وتعهد در سطح ضعیفی قرار دارد.

4-      عشق پوچ

این عشق زمانی احساس می شود که تعهد قوی باشد اما میل وصمیمیت در سطح پائینی قرار دارند یا اصلاً وجود ندارند.این ویژگی اغلب در  زوجهایی دیده می شود که مدت زیادی از ازدواج آنها می گذرد وبه خاطر بچه ها در کنار یکدیگر زندگی می کنند ومی خواهند رابطه را ، حتی اگر از نظر روانی وجسمی یکدیگر را ارضاء نکنند ، نگهدارند.

5-      عشق خیال انگیز

این عشق در بین زوجهایی مشاهده می شود که رابطه آنها تا اندازه ای تازه است . میل وصمیمیت شدید است اما زوجها به اندازه کافی زندگی مشترک یا تجربه های مشترک ندارند که متقابلاً احساس تعهد کنند.

6-      عشق مشفقانه

در این عشق صمیمیت وتعهد شدید است اما میل ضعیف است .عشق مشفقانه در بین زوجهایی دیده می شود که به مدت تقریباً طولانی با هم هستند واز یکدیگر رضایت دارند اما جاذبه جنسی آنها از بین رفته است.

7-      عشق ابلهانه

در این عشق میل وتعهد بالا ست اما صمیمیت ضعیف است . عشق ساده لوحانه در زوجهایی دیده می شود که یک عنصر مشترک قوی دارند وبه همین دلیل تصمیم می گیرند ازدواج کنند، حتی اگر یکدیگر  را اصلاً نشناسند.

8-      عشق کامل

این عشق سه عنصر (میل – صمیمیت – تعهد) را به طور سخاوتمند در خود جای داده است .عشقی است که همه ما آن را در خواب می بینیم. طبق نظر نویسنده ی این نظریه (اشترنبرگ 1987) رسیدن به این مرحله خیلی آسانتراز نگهداشتن آن است.

تاثیر ناخودآگاه در عشق

 

چرا به رابطه با کسانی ادامه می دهیم که می دانیم برای ما مناسب نیستند؟

چرا همیشه وبه تکرار از افراد خاصی خوشمان می آید؟

افرادی که انتخاب می کنیم هرگز از روی تصادف و یا به دلیل بدشانسی نیست . بلکه به خاطر تاثیر ناخودآگاه برمااست که به افراد خاصی علاقه مند می شویم. ما به دلیل تجربیات وحوادثی که در کودکی پشت سرگذاشته ایم به طور ناخودآگاه تصمیمات زیادی می گیریم که بعدها آن را فراموش می کنیم وبه صورت ناخودآگاه این تصمیمات در زندگی ما تاثیر می گذارد.

به عبارت دیگر تجربه های کودکی ما باعث می شوند که تصمیمات ناخودآگاهی در مورد خود اتخاذ کنیم ومجموعه ای از این تصمیمات ، انتخابهای عاشقانه ما را در بزرگسالی رقم می زنند.

این جملات را با دقت بخوانید:

اگر پدر ومادر ما دائماً باهم دعوا می کردند ، خانه برای ما تداعی کنند ه ی دعوا وهرج ومرج خواهد بود. اگر در خانه به ما توجه چندانی نمی کردند، خانه برای ما تداعی کننده ی تنهایی خواهد بود. عشق خانه را تداعی می کند وخانه ویژگی های دیگری را ، بنابراین عشق با آن ویژگی ها همراه می شود.

تصور ما از عشق تصوری است که در خانه شکل گرفته است اگر درخانه ((طرد وعدم پذیرش ) بوده است ما عشق را با طرد وعدم پذیرش می فهمیم.

اگر خانه برای ما به معنای احساس هرج ومرج باشد ، ممکن است اشخاص بی ثباتی را جستجو کنیم که مارا در ایجاد یک رابطه ی غم انگیز وپرهرج ومرج کمک کنند.

اگر خانه به معنای تنهایی باشد ، ممکن است کسی را پیدا کنیم که به ما عشق ، محبت وتوجه کافی نداشته باشد ، تا بتوانیم احساس تنهایی را باز تکرار کنیم.

اگرخانه به معتای ترس باشد ، ممکن است جذب کسی شویم که  از ما دایماً انتقاد کند ومارا تهدید به ترک شدن کند ، تا همیشه این احساس  ترس را داشته باشیم .

ما بطورناخود آگاه چیزی را انتخاب می کنیم که برای ما آشناست ، گویی به خانه بازمی گردیم.

اما برخی از ما در همان کودکی هم ، خانواده ی خود را هرگز نپذیرفته ایم . برخی ازما دلمان می خواست مادر دیگری داشتیم یا اینکه پدر دیگری داشتیم.

برخی از ما خانه وخانواده ی خود را محل مناسبی برای عشق واحترام نیافته ایم واز خانه وخانواده ی خود بیزارهستیم.اینگونه افراد معمولاً در تجربه ی عشق ، از خانه فرار می کنندوبه سوی شرایطی حرکت می کنند که در تضاد با خانه ی کودکی باشد.

بعنوان مثال اگرفردی خانواده ی مذهبی داشته است در فرارازخانه به دنبال خانواده ای خواهدبود که مذهبی نباشد.یااگرخانواده ای متمول وثروتمند داشته است بسوی خانواده ای فقیرحرکت می کند.

یااگرخانه برای آنها تداعی تنهایی می کند ، در عشق به دنبال درجمع بودن می گردد. گویا اصلاً حاضرنیستتند که به خانه بازگردند.درمواردی می توان فرار از خانه را به عنوان الگوی عشق در افراد مشاهده کرد.

((خوب به موارد بالا دقت کنید . ببینید دوست داشتن شما وانتخاب شما بخاطر شماست یا بخاطر فرار از خانه یا بازگشت به خانه مطابق موارد فوق است ))

 

عشق پله ی صعود است نه سقوط

نتایج عشق حقیقی را بشناسیم !؟

نتایج عشق مجازی را بشناسیم!؟

برای مطالعه دنباله مطالب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمائید.



چگونه عشق حقیقی را بشناسیم؟

آن عشقی که سبب ترقی ما شود.

عشقی که انگیزه ی ما رابه زندگی - تحصیل -شغل و..... افزایش دهد.

عشقی که تحرک ما بیشتر نماید.

عشقی که باعث شود بیشتر دوستمان داشته باشند.

عشقی که باعث تحسین ماشود.

عشقی که باعث تقویت دین ما شود.

عشقی که باعث افزایش شادی ما شود.

و............

اما

نتیجه ی عشقهای مجازی چیست!!!؟

عشقی که باعث تحقیر ما شود.(اگر در یک رابطه عشقی احساس ضعف وکوچکی شدن داشتیم)

عشقی که ما را از زندگی بازدارد.(اگر چنان درگیر رابطه عاشقانه شدیم که مفهوم زندگی کردن را ندانیم)

عشقی که انگیزه زندگی کردن را از مابگیرد.(اگر درگیر یک رابطه عاشقانه شدیم و میل به زندگی نداشتیم وبگوئیم از زندگی کردن خسته شده ایم)

عشقی که باعث افسردگی ماشود.(اگردریک رابطه عاشقانه چنان درگیر شدیم که باعث افزایش گریه های ما شود وباعث شود از دیگران جداشویم و میل به تنهایی پیدا نمائیم)

عشقی که همه دوستان ونزدیکانمان را از مابگیرد.( اگر درگیر یک رابطه عاشقانه شدیم که اغلب دوستان و آشنایانمان ما را از چنان عشقی منع نمایند وما اصرار ورزیم و توجهی به راهنمایی های آنان ندهیم)

عشقی که باعث سرزنش ماشود.(اگر براثر بی تو.جهی به راهنمایی های آشنایان ودوستان مدام مورد سرزنش قرار گیریم)

عشقی که باعث بی توجهی وتضعیف دین ماشود.( اگر درگیر یک رابطه عاشقانه شویم که بخاطر نرسیدن به آن اقدام به ترک نماز روزه  و اعمال واجب خودشویم)

و.......

حاصل عشقهای مجازی که به ازدواج منتهی گردیده  در ایران :

عشقهای مجازی درایران باعث افزایش طلاقها شده است.

بیشتر طلاقها در سنین ?? تا ?? سالگی اتفاق افتاده است.

یک چهارم ازدواجها در ایران به طلاق منجر می شوند.

درسال ?? نرخ طلاق ??درصد افزایش داشته است.

ایران در طلاق رتبه چهارم جهان را دارا می باشد.

لازم به ذکر است که منظور از عشق مجازی آن عشقی است که ما فقط براساس احساسمان آن را انتخاب می نمائیم وبدون توجه به عقل و مسائل شرعی واجتماعی وعرفی خواهان ارتباط  ویا ادامه ارتباط به جهت ازدواج هستیم.

 

 

 


[ پنج شنبه 89/5/7 ] [ 6:59 عصر ] [ ]

.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ


امکانات وب


قالب بلاگفا

قالب وبلاگ

download

قالب بلاگ اسکای

اخلاق اسلامی

قالب وبلاگ